23 de setembre 2011

CANDIDATA CHACÓN

El Consell Nacional del PSC, celebrat el passat dissabte 17 de setembre, va ratificar Carme Chacón com a candidata a les eleccions generals per Barcelona. L’actual ministra de Defensa, va ser fortament aplaudida i recolzada pels seus companys de partit, i va dir defensar "una Catalunya que lideri una Espanya avançada" per altra banda, va assegurar que la dreta anticatalana, que va qualificar de "feroç", s'encarna en "politiquets, togues i tertulians".
Carme ja va ser cap de llista per la circumscripció de Barcelona l’any 2008. Aleshores el PSC va obtenir el millor resultat de la seva història en vots, més d’1,6 milions, si bé és cert que en escons (en aquesta ocasió va treure 25) es va quedar a 3 dels 28 que va aconseguir Raimon Obiols, cap de llista a les eleccions generals de 1982.

Molt i molt despresa han canviat les coses en els darrers 3 anys. Les circumstàncies són radicalment diferents. La crisi econòmica i la crisi estructural de la socialdemocràcia no fan presagiar res de bo, a més a més el PP ja va avisar amb els resultats en les eleccions del passat mes de maig.

Per altra banda, és veritat que el PSC no està en el seu millor moment, li manca lideratge i està pendent de fer un congrés en el que, al menys en teoria, s’han de marcar els eixos bàsics per fer la dura travessia del desert que hauran de fer gairebé tots el socialistes europeus.

Sigui com sigui, Carme Chacon té davant seu un repte difícil, però no és menys cert que és en aquestes ocasions on les persones, sobre tot aquells que aspiren al màxim, han de demostra la seva vàlua.

La candidata té fusta de líder, ho ha demostrat fins ara. Ser ministre de defensa mai ha estat fàcil i ser la primera dona que arribar a aquesta magistratura i a sobra amb el reconeixement dels companys d’armes i de la població en general, que la considera, juntament amb Alfredo Pérez Rubalcaba, els ministres més populars del govern, és per sentir-se satisfet de la feina feta.

Ara cal que la ciutadania entengui en quina situació estem, qui ens ha portat fins aquí i que siguin conscients de que de la crisi o sortim per l’esquerra o no sortim.

Els comicis seran el proper 20 de novembre, temps tindrem de parlar i analitzar, ara el que toca és felicitar a la candidata Chacon per la seva elecció i desitjar-la sort a ella i el projecte que encapçala. S’ho mereixen.

Bernardo Fernández
Publicat a e-noticies.com 20/09/2011

DEL SOCIALISMO A LA SOCIALDEMOCRACIA

En el siglo XIX, la socialdemocracia fue una tendencia revolucionaria difícil de diferenciar del comunismo. Pretendía acabar con la división...