05 de desembre 2012

POSAR FIL A L'AGULLA

El passat diumenge dia 2 de desembre, aquest mitjà de comunicació publicava en la seva portada una notícia segons la que L’Ajuntament de Tarragona havia anunciat que retirarà els diners que tingui en entitats bancàries que realitzin algun desnonament a la ciutat. La mesura de pressió va ser anunciada al Diari de Tarragona pel regidor de Relacions Ciutadanes, Francisco Zapater, i ha entrat en vigor el mateix dia 1 de desembre. Així, la ciutat és la primera de les quatre capitals catalanes que adopta una decisió d’aquest tipus.


És veritat que és un acte simbòlic, però és molt important. Des de l’Ajuntament creuen que pot ajudar a evitar que segueixi creixent el nombre de desnonats per no poder pagar la hipoteca, ja que cancel•lar un compte d’un ajuntament pot suposar que un banc es quedi sense prop de quatre milions d’euros. Durant l’últim any, 3.000 famílies de la província han rebut avisos de desnonament.

l’Ajuntament de Tarragona ha posat fil a l’agulla en quest tema tan delicat i que tanta alarma social ha generat. Per això, es vol posar en marxa, quan abans millor, una comissió mixta entre entitats financeres, l'Ajuntament i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) per crear un banc d’habitatges de lloguer a baix preu pels desnonats. També es vol aprovar una moció per declarar oficialment Tarragona com una ciutat ‘contra els desnonaments de ciutadans en situació de crisi’.

Per altra banda, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca està duent a terme una campanya per aconseguir que tots els plens municipals de les diferents poblacions aprovin una moció en aquest sentit. Luís Martín, portaveu de la PAH al Baix Penedès, creu que els alcaldes haurien de lluitar activament contra aquest problema. Per la PAH, una bona manera seria pressionar de la manera com ho ha fet Tarragona, amb la retirada dels diners que tenen als bancs.

Sens dubte, mesures d’aquests tipus són força positives per fer aquesta maleïda crisi una mica més suportable a aquells que sense gaudir de la festa ara els toca pagar els plats trencats.. Ara bé. Iniciatives como aquesta són necessàries, però no suficients i cal avançar molt més per aquest camí. En aquest sentit seria molt interessant que els municipis plantegessin altres iniciatives com ara cobrar l’IBI de totes les activitats econòmiques que es fan a una ciutat poble o vila, també las que generen guany a l’Església, perquè no?



Bernardo Fernández

Publicat a e-notícies.com 03/12/12

DEL SOCIALISMO A LA SOCIALDEMOCRACIA

En el siglo XIX, la socialdemocracia fue una tendencia revolucionaria difícil de diferenciar del comunismo. Pretendía acabar con la división...