13 d’octubre 2011

DUES GOTES D'AIGUA


La candidata del PSC a les eleccions generals per Barcelona, Carme Chacón, està proposant, aquests dies, un nou pacte fiscal que potenciï la solidaritat entre les comunitats autònomes. Chacón ha fet un aposta clara per "un pacte de finançament real i federal" que permeti a Catalunya gestionar les seves retribucions i que contribueixi amb la resta d'Espanya, allunyant-se així del concert econòmic que proposa CiU.
Aquest pacte es basaria en la creació d'una caixa compartida entre Catalunya i la resta de comunitats, gestionada pel Consorci Tributari, un mecanisme de finançament que "haurà de ser transparent i amb regles molt clares".
Segons la candidata socialista, l'executiu de CiU està desmantellant l'estat del benestar amb les retallades que ha impulsat, per la qual cosa ha defensat que el PSC és l'única alternativa a "la dreta més injusta que formen CiU i PP, que, encara que parlin diferents idiomes, són com dues gotes d'aigua".
Per això, ha proposat restablir l'impost de successions per als més rics, aplicar a la sanitat la recaptació sobre els grans patrimonis i gravar el tabac i l'alcohol per garantir el sistema sanitari català.
No hem d’oblidar que l'acord econòmic que el tripartit va impulsar el 2008 va ser "el millor que mai ha tingut Catalunya", segons ha manifestat la candidata, “ja que va suposar un ingrés de 2.421.000 d'euros i ha evitat que les retallades que el Govern ha aplicat en matèries com sanitat o educació siguin "encara més insolidaris i injustos"
La ministra no s’ha volgut estalviar les crítiques a José María Aznar per això ha assegurat que després de la crisi res tornarà a ser igual, excepte l'expresident del Govern José Maria Aznar, "que segueix tan cínic i autoritari com sempre" i que, segons la candidata socialista, està després de les decisions que pren el candidat del PP a les generals de 20N, Mariano Rajoy.
"Quan Aznar governava, es referia a ETA com a moviment d'alliberament basc, i ara es queixa que els socialistes parlin dels seus èxits en la lluita contra el terrorisme", ha asseverat Chacón.
A més, la candidata del PSC per Barcelona ha lamentat que PP i CiU "s'oblidin d'aquells que més ho necessiten i juguin al campi qui pugui de manera egoista", i ha afegit que els socialistes lluitaran per la defensa de l'estat del benestar.
Com a mínim la Chacón parla clar.

Bernardo Fernández
Publicat a e-notcies.com 13/10/11

APUNTES PARA UN NUEVO MODELO DE FINANCIACIÓN

En una iniciativa inédita hasta la fecha, en materia financiera, una veintena de entidades empresariales catalanas hicieron público, días at...