09 de juliol 2009

LA SAGRADA FAMILIA NO PERILLA


A final del mes de juny passat es va celebrar l’assemblea anual del Comitè del Patrimoni Mundial de la Unesco, els responsables van decidir no incloure La Sagrada Família a la llista de monuments en perill a causa de l’AVE. Declaren descartar incloure les parts del temple que va iniciar Gaudí (la façana del Naixement del carrer Marina, i la Cripta del carrer Provença) en la llista de patrimoni amenaçat.
Aquest Comitè accepta l’informe de caràcter tècnic presentat per la delegació espanyola, elaborat per la direcció general de Patrimoni Històric del Ministeri de Cultura i a les dades facilitades pel Ministeri de Foment (qui serà l’encarregat d’executar les obres de l’AVE a través del gestor d’infraestructures Adif). Aquest informe es va donar per bo després d’haver examinat l’expedient sobre l’estat de conservació de totes dues construccions modernistes de Gaudí, de cara al començament dels treballs de la tuneladora a principis de 2010.
Això dóna fi a l’enrenou que de forma deliberada van organitzar a l’entorn d’aquesta obra líders de CiU com Xavier Trias o Joan Rigol. Per si algú tenia dubtes quedar clar que el seu interès era posar pals a les rodes i entorpir fins on fos possible el pas de l’AVE per la ciutat de Barcelona.
A aquest Comitè de l’UNESCO s’han presentat uns estudis complexos i rigorosos, on es fan recomanacions com:
Fer un mur discontinu de pilones amb encamisat de 41m de profunditat y 230m de longitud aproximada, que discorre paral·lelament el Pòrtic de la Glòria i permet mitigar les possibles tensions que s’hi poguessin produir com a conseqüència del pas de la tuneladora.
Desplegament d’una àmplia xarxa de sensors que permetran detectar qualsevol moviment del terreny durant les obres i també les vibracions que puguin afectar les construccions de tot el recorregut del túnel.
Per la seva part Adif va remetre un informe tècnic amb punts de vista d’enginyers, geòlegs, topògrafs i altres especialistes en obres subterrànies, que considerava que el traçat era el més adequat.
D’aquesta manera queda clar que el Govern Municipal un vegada més ha actuat com ho ha de fer una administració responsable i compromesa. Per contra, s’ha evidenciat, una vegada més, qui vol treure profit electoral sigui com sigui i en el fons els importa un rave el que es faci o es deixi de fer, donat que a ells l’única cosa que els interessa és manar. Queda clar, doncs, que no existeix cap traçat alternatiu, i que les mesures de prevenció i de control proposades són satisfactòries.
En aquesta situació Xavier Trías i Joan Rigol i tota la direcció de CiU farien sortint i demanant perdó als ciutadans de Barcelona.
Bernardo Fernández
Publicat a e-noticies.com 08/07/09

DEL SOCIALISMO A LA SOCIALDEMOCRACIA

En el siglo XIX, la socialdemocracia fue una tendencia revolucionaria difícil de diferenciar del comunismo. Pretendía acabar con la división...