16 d’abril 2009

TRANSPARÈNCIA

Dies enrere es va fer públic el procés d’investigació que s’està duent a terme pel Jutjat d’Instrucció número 33 sobre la presumpta trama de corrupció al voltant de diferents prostíbuls de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. S’ha conegut la citació davant del jutge d’una funcionària, secretària de prevenció del districte de l’Eixample, i la detenció a un funcionari, Manuel Martínez inspector del Departament de Llicències del districte, que, a hores d’ara, continua ingressat a presó sense fiança, mentre no conclogui la instrucció d’aquest cas. Pel que fa a la funcionària, va quedar en llibertat amb càrrecs, fins que hi hagi decisió judicial.

Per la seva part L’Ajuntament de Barcelona ha decidit continuar amb les mesures iniciades en relació amb el cas del funcionari detingut. S'han obert diligències prèvies informatives mentre s’espera la decisió judicial sobre el cas, que està sota secret de sumari.

L’Ajuntament de Barcelona sempre ha actuat amb contundència quan es demostra que hi ha una actuació incorrecta per part de qualsevol treballador municipal. No oblidem que El Consistori barceloní, que té tretze mil treballadors, és el primer interessat en l’aclariment i l’assumpció de responsabilitats dels imputats, tant si són penals o administratives.

Sens dubte, aquest és un cas aïllat en relació amb un inspector de base sense cap càrrec de responsabilitat (sense atribucions singularitzades).

L'Ajuntament ha obert al funcionari detingut un expedient informatiu pel qual haurà de respondre davant l’Administració amb el seu propi càrrec, en el cas que la justícia determinés que s’ha comès un delicte derivat de l’exercici professional com a funcionari públic.

Abans de què s’incoés aquest sumari judicial l’Ajuntament ja havia obert una investigació sobre aquest funcionari, donat que existien indicis de possible mala praxi, tot i que fins al moment no s’havien pogut demostrar.

Per altra banda, els Serveis Jurídics de l’Ajuntament també han iniciat els tràmits pertinents per presentar-se com acusació particular, quan sigui processalment oportú. El Jutjat número 33 que instrueix el cas haurà de fixar ara el calendari d’aquest procés.

El Govern Municipal, com ha fet sempre en democràcia, ja ha manifestat la seva disposició per col·laborar amb la Justícia, i, com no potser de cap altra manera, des de les dependències municipals es lliurarà tota la documentació que sigui requerida pel jutjat, l’objectiu és clar: aclarir la veritat i que cadascú assumís les seves responsabilitats. En aquesta línia d’honestedat i màxima transparència l’equip de Govern ha mantingut i mantindrà puntualment informats tots els grups polítics municipals, que continuaran disposant de la informació que estigui a disposició de l’Ajuntament.

Ara, només cal esperar que tot aquest “affaire” s’aclareixi el més aviat possible. Per a què això sigui així cal, també, que els partits de l’oposició sàpiguen estar a l’alçada de les circumstàncies i no comencin a escampar rumors, insinuacions i falsedats amb finalitats electorals que, per altra banda no els poden generar més que beneficis espuris. També seria molt convenient que tothom assumís les seves responsabilitats, fins i tot aquells grups o partits polítics que puguin tenir militants implicats en l’esmentada trama o qualsevol altra. Però és aviat per parlar de coses encara no provades. Temps tindrem.


Bernardo Fernández
Publicat a e-noticies.com 14/04/2009

LO QUE PUDO HABER SIDO Y NO FUE

Estos días se cumplen 93 años de la proclamación de la Segunda República española. Aquel hecho histórico fue posible porque se dieron una se...