15 d’abril 2013

100 DIES

Es compleixen els 100 primers dies del Govern de CiU. Un Govern del què resulta impossible no fer una valoració negativa. Un Govern que ha demostrat ser insensible davant la realitat social de Catalunya i demostra la seva manca de voluntat política. Un Govern que ha deixat palès que és incapaç de gestionar el present i portar un alè d’esperança als catalans i les catalanes.


Estem vivint una emergència social i nacional sense precedents, per això ens cal un Govern que defensi l'interès general dels ciutadans. Un Govern amb unes prioritats clares, com, per exemple, sortir de la crisi, crear ocupació i reactivar l'economia i, especialment, protegir als catalans i les catalanes que pitjor ho estan passant i que no obtenen cap resposta d'aquest Govern.

Tenim un Govern que va anar del bracet la passada legislatura amb el PP i aquesta ha signat una pacte de governabilitat amb ERC. En aquestes circumstàncies la pregunta és obvia: Quin projecte té aquest Govern més enllà de la crispació permanent i la justificació en la responsabilitat dels altres per no afrontar el què s'està fent malament?

Després de més de quatre mesos de legislatura Catalunya continua sense tenir uns pressupostos aprovats - de fet som l'única Comunitat Autònoma que no els té -, però tampoc es té cap certesa de quan es portaran al Parlament ni quan ni com s’aprovaran i és clar, un país així no pot funcionar.

És veritat que l’asfixia econòmica, per raons diverses, és molt forta, ara bé, no és menys cert que el Govern podria haver posat en marxa determinades iniciatives i que ni costen diners ni depenen de la conjuntura econòmica global. Per exemple: es podrien haver destinat r els diners de les escoles d’elit a les beques menjador, també s’hauria pogut destinar el milió d’euros de l’aniversari del 1714 a la PIRMI, de la mateixa manera s’haurien pogut evitar el tancament d’escoles o convocar la Junta de seguretat de Catalunya que, per cert, no es reuneix des del Govern de José Montilla”. Amb el mateix cost (és a dir, cero euros) es podria haver regulat r el sector elèctric, que tal com està es perjudica i molt les energies renovables. Tampoc s’ha convocat la Convenció catalana pel canvi climàtic per marcar el full de ruta de l’economia verda. Tanmateix s’hauria pogut millorar la gestió de l’ATLL i no privatitzar-la a corre cuita i de la manera tan incompetent com s’ha fet”. Aquests són només alguns exemples de iniciatives que aquest Govern podria haver fet sense posar un sol euro i no ha fet, però és que es podrien posar molts més exemples.

Un govern ha de tenir clares quines són les seves prioritats i tirar-les endavant, i no només fer declaracions d'intencions i aquest no és el cas de l’actual Govern de la Generalitat

Artur Mas té l’obligació i la responsabilitat, com a màxim autoritat de Catalunya de donar resposta a les demandes que fan els ciutadans i les ciutadanes. No podem perdre de vista quina és la realitat que estem vivint. I no oblidem, tampoc, que en la darrera legislatura CiU tenia una majoria relativament còmoda per governar i va ser Artur Mas qui va dissoldre el Parlament dos anys abans de la data que corresponia i va convocar eleccions per que volia una majoria excepcional, segons va dir reiteradament en campanya.

Doncs ara té el que es mereixia.

Bernardo Fernández

Publicat a e-notícies 07/04/13

APUNTES PARA UN NUEVO MODELO DE FINANCIACIÓN

En una iniciativa inédita hasta la fecha, en materia financiera, una veintena de entidades empresariales catalanas hicieron público, días at...