16 d’abril 2012

FANTÀSTICA AGUIRRE


La Presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre que sempre sorprenen, ha advocat per retornar a l'Estat les competències de Justícia, Sanitat i Educació, "si Espanya ho necessita", de la mateixa manera que opta per deixar en mans dels ajuntaments els Transports i els Serveis Socials, tot això per aconseguir aprimar l'administració i estalviar de 48.000 milions d'euros, segons els seus càlculs. Ara bé, sense dir com, perquè en lloc està escrit que la despesa per la prestació d’un servei varií en funció de l’Administració que la dur a terme.

Des del seu punt de vista, la Justícia "és un poder de l'Estat" (és veu que per a la Presidenta les autonomies no són Estat) que no tenen per què compartir-ho les comunitats autònomes. "Si tot el que fem les comunitats autònomes, unes competències anessin per a dalt i unes altres per a baix, es podria prescindir d'alts càrrecs, parlaments regionals, conductors, assessors, caps de protocol, edificis, lloguers...", ha enumerat.

La cap de l'Executiu autonòmic ha transmès al president del Govern que és "vitalment necessari aprimar l'Estat". "Hem de tallar radicalment amb les duplicacions i triplicacions de funcions que es produeixen en aquest moment. Cal acabar amb tot el que sigui superflu per poder conservar i millorar el que és imprescindible", ha manifestat.

Per a Esperança Aguirre cal revisar "d'arrel" l'Estat autonòmic perquè "no ha servit per a allò per al que es va crear", que era "integrar als partits nacionals de Catalunya i el País Basc". "Justament, catalans i bascos, quan va arribar el cafè per a tots, es van sentir menys integrats", ha afegit. Al seu parer, el model ha servit per "complicar i encarir el funcionament de les autonomies".

En aquest àmbit, ha recordat que la crisi està sent seguida per analistes de tot el món que posen de manifest "la despesa excessiva que representen les 17 comunitats autònomes o miniestados". "Hi ha molts d'ells que diuen que Espanya no pot permetre's el luxe de mantenir aquests 17 entramats autonòmics", ha resolt.

Per emprendre aquesta reforma, considera que és "imprescindible" la col•laboració amb el PSOE i arribar a consensos d'Estat per "rectificar els errors" que, al seu entendre, han conduït a Espanya a la situació "tan greu" per la qual passa en aquests moments. "Sempre que el PSOE torni a la senda de la socialdemocràcia moderada europea i no sigui l'aliat constant dels més radicals comunistes", ha precisat.

El President del Govern Mariano Rajoy ha assegurat que "ni es planteja ni es discuteix" un debat sobre l'Estat autonòmic "consagrat" a la Constitució i que els espanyols van aprovar el 1978, un "sistema" del que s'ha confessat "a favor".

"Estic a favor d'un sistema consagrat en la Constitució", ha dit el president. "Per la meva part, ni es discuteix ni es planteja un debat en relació amb el mateix", ha afegit. A continuació, el president ha compartit la necessitat que totes les administracions se sumin a l'esforç per reduir el dèficit, "una prioritat bàsica i capital en la qual tots els espanyols ens juguem molt".

Que ningú es confongui, doña Espe, com deia la meva avia, “nunca da puntada sin hilo”. Dir que cal recuperar competències en justícia, educació i salut, és una cançó ja molt coneguda en els conciliàbuls madrilenys més propers al PP "de tota la vida". De fet, no són pocs aquells que esperen que la crisi actual pugui esdevenir en fallida amb la intervenció dels organismes reguladors de Brussel•les o del Fons Monetari Internacional. I aconseguir de passada tornar al sistema d’Estat de l’Espanya eterna. Al cap i a la fi això de les autonomies, la descentralització i altres bajanades van ser ximpleries dels progres i de la gent d’esquerres que s’han d’acabar el més aviat millor i ara és el moment.
Bernardo Fernández
Publicata a e-noticies.com 15/04/12

DEL SOCIALISMO A LA SOCIALDEMOCRACIA

En el siglo XIX, la socialdemocracia fue una tendencia revolucionaria difícil de diferenciar del comunismo. Pretendía acabar con la división...