21 de novembre 2007

PUBLICAT A: E-NOTICIES


VOTACIÓ INÚTIL

Deia un il·lustre polític català que”som competents en allò que tenim competències i som incompetents en allò que no les tenim”. Obvi, Perogtullo no ho hauria dit millor. Però és que és així.

El Parlament de Catalunya té moltes competències i molt importants. Sóc dels que pensen que, fins tot, hauria de tenir-ne més, però les coses són com són i el que cal és que las que té les executi bé i deixin per altres institucions allò que per llei els hi pertoca.

És lògic que l’oposició demanés un ple per parlar dels problemes de rodalies, més enllà de que siguin o deixin de ser competències del Govern de la Generalitat Aquesta sessió plenària es va dur a terme la setmana passada. El transport i tota la seva problemàtica que estem patint en els últims temps és un tema que afecta, no només, a milers i milers de ciutadans, sinó i també al conjunt de la nostra economia i existeix una màxima política que diu que: res d’allò que passa al teu territori et pot ser aliè, per tant, per aquest cantó, res a dir.

Ara bé, pretendre la dimissió d’un membre d’un Govern que no ha estat escollit ni rendeix contes al Parlament que demana la seva destitució, de veritat, és per a llogar-hi cadires. I no sols l’oposició. També i per a més inri, dos dels tres grups parlamentaris que donen suport al Govern

No sé que passaria si demà, per no sé quin xec d’ous, el Parlament de Castella La Manxa, posem per cas, demanés la dimissió d’un Conseller del Govern de la Generalitat. Seria ridícul, oi?

Amés a més, no ho perdem de vista, aquells que han demanat la dimissió de la ministra aquí, tenen grup parlamentari allà, és a dir al Congrés dels Diputats i és allà on toca fer-ho. Qualsevol altra cosa és foc d’encenalls i ganes de muntar un sidral.

Senyors diputats, si us plau, una mica més de rigor i una mica més de seriositat que el país ja està prou calent com per a sobre haver d’aguantar collonades. Els ciutadans mereixen un xic més de respecte i no oblidin que són ells, -els ciutadans- els que paguen el seu sou.

Bernardo Fernández

e-noticies 20/11/07

LO QUE PUDO HABER SIDO Y NO FUE

Estos días se cumplen 93 años de la proclamación de la Segunda República española. Aquel hecho histórico fue posible porque se dieron una se...