22 de maig 2007

CAMPANYA ELECTORAL

Estem a la recta final de la campanya electoral i les coses pinten bé. El diumenge, gent de la Federació, vam està dinant a Les Planes, aquest és un acte que ja és un clàssic de les campanyes a Barcelona. Es respirava bon humor i tranquil·litat. Això del clima i l’ambient en els processos electorals és quelcom molt subtil, però que es posa en evidència cada vegada. La gent té nas i percep, més enllà dels mitjans de comunicació i els posicionaments oficials la realitat de la situació i és el que fa que es creï una determinada situació per els i les militants de base.

Desprès, per la tarda, va haver un míting a La Verneda, en concret a La Rambla Guipúscoa. Va ser un èxit, molta gent, això si d’una certa edat de forma majoritària. Van intervenir Paco Narvaez i Jordi Hereu. Els dos van estar força bé. Jordi encerta quan demana el vot i diu que cal que la gent no es confiï, que als barris de vot conservador gairebé sempre es vota més que als llocs de gent treballadora. És veritat, les coses pinten raonablement bé però, per si de cas, cal apretar fins l’últim moment i amb aquestes coses no val badar. No fos cas que desprès ens tinguem que lamentar durant quatre anys.

Deia que les coses pinten bé i és cert, però no només a Barcelona, també sembla que van bé a Girona i al mateix es pot dir de Lleida amb Àngel Ros o a Girona on Anna Pagans guanyarà de sobres i Fèlix Ballesteros ho farà a casa seva i podrà formar govern. Amb aquest paisatge de fons no ens pot estranyar que a CiU estiguin nerviosos, molt nerviosos. Perquè sinó les declaracions i contra declaracions de Mas i Duran o la cara d’ànima en pena de Trias? Aquest últim sap que si diumenge 27 no és alcalde la seva carrera política s’ha acabat i ja pot començar a buscar feina, i sinó al temps. Les coses no van gens bé per a la dreta nacionalista catalana, “malos tiempos para la lírica” que diria un poeta. És una etapa més d’una cursa que no pot portar en lloc o si, els pot portar a convertir-se en una força residual; el camí és llarg, és veritat, però ja han començat a caminar.

Pel que fa a les eleccions a la resta d’Espanya, les coses també es veuen raonablement bé, llevat de Madrid i València on la dreta es consolida i fins i tot podria augmentar la seva representació. Més enllà d’això i sempre a partir de les enquestes que es publiquen aquests dies, no sembla que el convertir aquest procés en unes primàries i embolicar el tema municipal i autonòmic en diverses comunitat així estat un encert. Les ciutadans en unes municipals saben que existeixen problemes concrets i que fan falta solucions concretes . les utopies i les entelèquies com diria el poeta:”no són d’eixe mon”

2 comentaris:

Xàtiva i Progrés ha dit...

A València no governaran. Mireu el que passa en alguns pobles i voreu la mobilització que està havent de cares al 27-M. Ànims i endavant!

Anònim ha dit...

Si, noi, les coses a la Verneda acostumen a anar força bé però aquest any, el barri s'ha posicionat el cinquè més votat del PP. Encara som socialistes però el PP va guanyant terreny. Oju!

Mira la notícia: La Verneda fa un pas a la dreta

APUNTES PARA UN NUEVO MODELO DE FINANCIACIÓN

En una iniciativa inédita hasta la fecha, en materia financiera, una veintena de entidades empresariales catalanas hicieron público, días at...