08 de març 2007

100 DIES DE GOVERN

Avui, 8 de març es compleixen els primers 100 dies del primer Govern de José Montila al capdavant de la Generalitat. Aquest temps ha estat aprofitat per el nou govern per a marcar un perfil propi, diferent tant del govern anterior, com del govern central. En molt poc temps aquest nou executiu ha posat sobre la taula rigor i seriositat. I ho ha fet, com es fan les coses, amb seny i sentit comú. Per una banda, ha recuperat projectes de llei del govern anterior i ha impulsat de nous, fins ha 17 ha fet arribar al Parlament o arribaran en pocs dies, i per altra, ha establert un sistema de comunicació amb els mitjans rigorós i creïble.

És veritat que l’ambient està força enrarit, això és mèrit de la dreta. El recurs d’inconstitucionalitat de l’Estatut n’és una prova d’aquesta afirmació. La crispació pel cas de la presó atenuada de de Juana n’és un altre i això, digui el que digui Artur Mas, ens afecta de ple. Catalunya no és ni pot ser aliena al que succeeix a la resta de l’estat.

Amb aquest paisatge de fons, no ens ha d’estranyar que l’oposició, és a dir CiU, el PP no és d’eixe món, estigui cada vegada més desorientada i perduda en si mateixa. Esperem a que passin les eleccions municipals i podrem veure com primer el socis de la federació es llencen els plats pel cap i desprès, a la primavera de 2008 en el congrés de CDC com roden alguns caps. I si algú no s’ho creu com deia la meva avia: “tiempo al tiempo”

I mentrestant, el Govern d’Entesa va fent la seva feina, sense estridències, sense soroll i amb serenitat. No n’hi ha dubte aquest és el camí del catalanisme social.

APUNTES PARA UN NUEVO MODELO DE FINANCIACIÓN

En una iniciativa inédita hasta la fecha, en materia financiera, una veintena de entidades empresariales catalanas hicieron público, días at...